Meest recente artikelen

10 toptips voor je lentefeesten

Maak er een onvergetelijke dag van

10 toptips voor je lentefeesten Artikel

Een grootse barbecue, fijn verjaardagsfeest of mooie communie gepland deze lente? Met onze tips hou jij het hoofd koel én maak je er een overgetelijk feest van voor je familie en vrienden.

1 Hou je decoratie simpel

Tuurlijk feesten wij het liefst aan een mooie tafel. Leuk ook voor de foto's, die ervoor zorgen dat je nog lang kunt nagenieten. Partyplanner Mara Espinosa van Margriet Feesten deelt graag dé decotrends van nu.

  • "Heel mooi én haalbaar: de botanical trend. Werk een houten tafel af met slechts één soort bloemen of eucalyptus. Niet te overweldigend en prachtig in combinatie met een simpel wit servies en eenvoudige kleine vaasjes."
  • "Helemaal hip: fluweel. Je ziet het erg veel in interieurs en nu ook op feesten."
  • "De bohemian look met véél bloemen blijft ook trendy. Zet boeketjes op tafel, hang bloemen erboven… Of je nu gaat voor verse of gedroogde bloemen, het motto is: hoe meer hoe beter."

2 Maak een voor-ieder-wat-wils-buffet

Warm buffet gepland? Dan heb je professionele warmhoudschalen nodig. Koud buffet bij temperaturen van +30°C? Dan serveer je je schotels het best op ijsblokjes. Wij gaan voor de gulden middenweg en stellen een buffet samen dat je lauw kunt serveren. Zo wordt het een relaxed etentje. Gril vooraf heerlijke groenten en presenteer ze in grote schalen. Nog enkele takjes verse kruiden of een frisse dressing erbij en iedereen schept op waar hij zin in heeft. Vul je groentebuffet aan met lauwe balletjes of gegrilde vis, mix en match potten en schalen en je krijg een kleurrijk buffet met voor elk wat wils. Wil je van je buffet een echte eyecatcher maken, werk dan met verschillende hoogtes. Met étagères, weckpotten en een stapel bordjes hou je je buffet visueel interessant. Hoge items plaats je achteraan, lage items vooraan.

Onze favoriete lauwwarme groenteschotels

3 Doe de 5-minuten-bloemen-hack

Staan je bloemen er maar slapjes bij? Snij enkele citroenen in plakjes, doe ze in je vaas en zet ze zo op tafel. Het zuur van de citroenen zorgt ervoor dat de stengels het water makkelijker opnemen, waardoor de bloemen langer ‘fris en fruitig’ blijven.

Citroenen in een vaas met bloemen langer vers

4 Pak uit met échte boter

Kant-en-klare kruidenboter is altijd handig, maar de allerlekkerste kruidenboter maak je gewoon zelf.

 

5 Servies à volonté

Niets zo vervelend als voortdurend aan de afwas staan omdat je niet genoeg lepels, vorken of soepkommen hebt. Ga enkele weken voor je feest al op zoek naar extra servies en bestek. De kans is groot dat je dat van iemand kunt lenen. Wil je toch zelf iets kopen? Ga dan voor goud of zwart geborsteld bestek, dé trend van het moment. Staat net zo mooi bij een strak wit servies als bij verschillende borden in een mix van kleuren.

6 Maak een cocktailbar at home

Op die eerste zonnestralen móét je klinken met een lekker glaasje. Maar dat glas hoeft zeker niet altijd gevuld te zijn met bubbels. Cocktails en mocktails smaken even lekker, zéker als ze gemixt zijn door een professionele bartender. Die kun je gewoon bij je thuis laten komen, als je wilt. Op cocktailcateringbelgie.com boek je een mobiele cocktailbar. Wil je een non-alcoholische bar, bestel dan bij themocktailclub.com. Of ga voor homemade limonade met vers fruit en kruiden. Niet moeilijk en héél lekker.

 

7 Creëer een DIY-dessertstation

Maak het je gemakkelijk met een dessertbuffet in één thema: taarten, donuts, pannenkoeken… Bak een grote stapel wafels of koop verschillende smaken artisanaal ijs en laat je gasten zelf hun dessert pimpen met slagroom, vers fruit en chocolade in een geïmproviseerd wafel- of ijskraampje. Presenteer er de toppings bij in schaaltjes of bokalen. Denk aan vers fruit, noten, koekjes, chocolade, m&m’s, discobolletjes…

Maak je eigen wafelbar

8 Doe meer met eetbare bloemen

Lente en bloemen: it’s a perfect match! De lekkerste eetbare bloemen zijn gewoon de bloemetjes die verschijnen als je je kruiden laat doorschieten, zoals gele rucolabloemen of paarse bieslookbloemetjes. Ze zijn de ideale finishing touch voor een salade, soep of pasta. Je kunt ook eetbare bloemen kopen bij een gespecialiseerde kweker of in de supermarkt. Tip: wil je graag een extra feestelijke toets geven aan je favoriete drankje, leg dan eetbare bloemen in een ijsblokjesvorm, schenk er water bij en vries in. Koel je drankje met de bloemenblokjes.

9 Hou de beestjes weg

Laat insecten niet meesmullen van je salades! Serveer je salades eens in afgesloten klassieke snoepbokalen. Plaats bosjes lavendel en rozemarijn op tafel: insecten houden niet van die indringende geur. En koop een authentieke wespenvanger die je vult met een bodempje zoete vloeistof, grenadine bijvoorbeeld. Zet de wespenvanger niet op tafel, maar een beetje uit de buurt.

10 Ga voor humor!

Je hoeft écht geen eventplanner in te schakelen of dure nieuwe spullen in huis te halen voor een geslaagd feestje. “Trek je kast open en werk met wat je hebt”, zegt Ine van feestwebshop Studio Lala. “Oude wijnflessen doen bijvoorbeeld prima dienst als vaas of kaarsenhouder.” Het allerbelangrijkste ingrediënt voor een geslaagd feest, volgens Ine? Dat is humor! “Onthoud dat het allemaal niet perfect hoeft te zijn. Of je nu een groot of klein lentefeest organiseert, een barbecue of een verjaardagsfeestje: durf het los te laten. Maak vooraf een leuke playlist en zet een ontspannen muziekje op nog voor je gasten arriveren. Dat zet de toon voor een gezellige sfeer.”

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen