Meest recente artikelen

Zo bak je heerlijke cakejes in eierschalen voor Pasen

Een origineel idee voor je paasbrunch!

  • Deel dit artikel:
Zo bak je heerlijke cakejes in eierschalen voor Pasen Artikel

Pasen komt steeds dichterbij! Heb jij je paasmenu al samengesteld? En hapjes en dessertjes uitgekozen voor je paasbrunch? Deze cake-eitjes zorgen alvast voor een verrassing van formaat!

Want hiermee zet je niet zomaar eieren op tafel, maar lekkere, onverwachte dessertjes! Deze cakejes in eierschalen zien er leuk uit, zijn heerlijk én ook nog eens heel makkelijk te maken.

Dit heb je ervoor nodig

Zo maak je het

  1. Maak bovenaan een gaatje in het ei met een naald of kurkentrekker. Maak het voorzichtig groter met je vingers en laat er het eiwit en de eierdooier uitlopen. Gebruik dit voor je cakebeslag.
  2. Spoel het ei goed uit en laat het daarna een halfuurtje weken in gezouten water. Zorg ervoor dat het water ook in de eieren zit.
  3. Maak je cakebeslag en giet het in een spuitzak. Verwarm de oven voor op 175°C.
  4. Haal het water uit de eitjes, spoel ze nog eens na en zorg ervoor dat je er zoveel mogelijk water uitschudt.
  5. Vul de eieren voor ongeveer 2/3 met het cakebeslag en zet ze in een muffinvorm. Maak een nestje van zilverpapier zodat ze niet omvallen. Zet ze 20 minuten in de oven.
  6. Je originele dessert is klaar!


Ga jij het proberen? Deel je cake-eitjes met de hashtag #libellelekker op sociale media!

Lees meer:

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen