Eitjes met zoete vulling
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Eitjes met zoete vulling

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zo'n originele eitjes zag je nog nooit

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Week de gelatine in koud water.

    Schil de mango (hoe rijper, hoe meer smaak) en snij het vruchtvlees van de pit af.

  2. Panna cotta

  3. 2

    Breng 250 ml room met 80 g suiker al roerend aan de kook.

    Temper het vuur en laat gedurende een vijftiental minuten inkoken, roer regelmatig.

  4. 3

    Breng de melk aan de kook.

    Haal van het vuur en los er de uitgeknepen gelatine in op.

    Vermeng dit dan met de ingekookte room.

  5. 4

    Verdeel het mengsel over lege eierschalen en laat ten minste 3 uur opstijven in de koelkast.

  6. 5

    Mix de mango samen met het water en 1 el suiker tot een gladde coulis.

  7. 6

    Schep met een lepeltje een beetje mangocoulis in het midden van de panna cotta, zo lijkt het net een eitje met dooier.

  8. Chocolademousse

  9. 7

    Smelt de chocolade en
    de boter in de melk (dat
    kan au bain marie of in
    de microgolfoven).

  10. 8

    Meng de eidooier met de suiker en roer goed.

    Roer er dan de gesmolten chocolade door.

  11. 9

    Klop de room lobbig en spatel hem door de chocoladecrème.

    Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door de mousse.

  12. 10

    Verdeel de mousse met een spuitzak over de eierschalen.

    Zet ten minste 2 uur in de koelkast.

  13. 11

    Versier de dessertjes net voor het serveren met chocoladeparels of smarties.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Week de gelatine in koud water.

    Schil de mango (hoe rijper, hoe meer smaak) en snij het vruchtvlees van de pit af.

  2. Panna cotta

  3. 2

    Breng 250 ml room met 80 g suiker al roerend aan de kook.

    Temper het vuur en laat gedurende een vijftiental minuten inkoken, roer regelmatig.

  4. 3

    Breng de melk aan de kook.

    Haal van het vuur en los er de uitgeknepen gelatine in op.

    Vermeng dit dan met de ingekookte room.

  5. 4

    Verdeel het mengsel over lege eierschalen en laat ten minste 3 uur opstijven in de koelkast.

  6. 5

    Mix de mango samen met het water en 1 el suiker tot een gladde coulis.

  7. 6

    Schep met een lepeltje een beetje mangocoulis in het midden van de panna cotta, zo lijkt het net een eitje met dooier.

  8. Chocolademousse

  9. 7

    Smelt de chocolade en
    de boter in de melk (dat
    kan au bain marie of in
    de microgolfoven).

  10. 8

    Meng de eidooier met de suiker en roer goed.

    Roer er dan de gesmolten chocolade door.

  11. 9

    Klop de room lobbig en spatel hem door de chocoladecrème.

    Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door de mousse.

  12. 10

    Verdeel de mousse met een spuitzak over de eierschalen.

    Zet ten minste 2 uur in de koelkast.

  13. 11

    Versier de dessertjes net voor het serveren met chocoladeparels of smarties.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.