Recept

Stoofpot van ree met boschampignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Stoverij maak je het best een dag voordien, zodat de smaken zich voldoende kunnen mengen.

bereiding
  1. 1

    Maak de marinade. Schraap de wortel en snij in blokjes. Pel en snipper de ui en de kno ook. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Leg er het vlees in. Zet afgedekt in de koelkast en laat een nacht marineren.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Haal het vlees uit de marinade, dep het goed droog en zeef de marinade. Braad het vlees snel rondom aan in boter of olie. Doe er de sjalot bij. Roerbak 1 minuut. Strooi er de bloem bij. Schep goed om. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Voeg de cognac toe en blus met de wildfond. Voeg er zoveel gezeefde marinade aan toe tot het vlees net onderstaat. Dek af en laat anderhalf uur stoven.

  4. 4

    Voeg de chocolade, aalbessengelei en stukjes champignons toe. Roer en laat even rusten. Kruid eventueel nog met peper en zout.

    Tip: Lekker met de spruiten-appel-bacon-salade en amandelkroketjes

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!