Recept

Gevulde kalkoen met gehakt, pancetta en abrikozen

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Deze gevulde kalkoen is lekker met een klassieke garnituur van kroketjes, boontjes in
een spekjasje en geglaceerde wortelen.

bereiding
 1. 1

  Laat de kalkoen op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de kalkoen goed uit met stromend water. Dep hem droog met keukenrol.

 2. 2

  Snij de pancetta en de abrikozen in blokjes. Pel en plet de knoflook. Spoel de peterselie en hak de blaadjes fijn. Rasp de schil van de citroen en snij de citroen in partjes. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.

 3. 3

  Meng het gehakt met de pancetta, de abrikozen, de peterselie, de knoflook, de pijnboompitten, de geraspte citroenschil en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Meng alles goed onder elkaar en vul de kalkoen met het mengsel.

 4. 4

  Bind de kalkoenpoten samen met keukentouw. Wrijf de kalkoen goed in met de boter. Kruid hem met peper en zout. Leg de kalkoen in een braadslede samen met de citroenpartjes en laat hem 2,5 uur garen in de oven. De kerntemperatuur moet 72°C zijn en het vocht dat uit de kalkoen loopt moet helder zijn. Laat de kalkoen nog 15 à 20 minuten rusten onder aluminiumfolie.

 5. 5

  Maak de braadresten in de braadslede los met de kippenbouillon en laat de bouillon tot de helft inkoken. Monteer de saus met een klontje boter. Serveer de kalkoen met de saus en de rozemarijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde kalkoen met gehakt, pancetta en abrikozen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!