Recept

Wild 'stroganoff'

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel de uien en snij ze elk in 8 partjes. Borstel de champignons schoon en snij ze in partjes. Pel de knoflook en snipper ‘m fijn.

  2. 2

    Kruid het vlees met peper, zout en uienpoeder. Bestrooi met 1 eetlepel bloem en meng goed.

  3. 3

    Verhit de olijfolie en boter in een stoofpan, doe de helft van het vlees erbij (of tot de bodem van de pan gevuld is) en laat 2 minuten aanbakken. Draai om en laat mooi korsten, haal het uit de pan en herhaal met de rest van het vlees. Voeg eventueel nog olijfolie of boter toe. Haal uit de pan.

  4. 4

    Zet het vuur lager, doe de ui in de pan en laat glazig worden. Voeg de champignons, gedroogde tijm en knoflook toe en laat 5 minuten bakken. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Bestrooi alles met 1 eetlepel bloem en roer goed om, draai het vuur hoger en laat kort aanbakken. Blus met de wildfond en breng aan de kook. Laat 2 minuten koken. Doe het vlees en de jus er weer bij en laat op een zacht vuur 2 uur sudderen of tot het gaar is.

  6. 6

    Verwarm de ovengrill voor. Snij een hoedje van de broodjes en hol ze uit. Zet ze op een bakplaat. Vul de broodjes met de wildstoofpot en leg er een sneetje kaas op. Beboter de binnenkant van de hoedjes en leg ze mee op de bakplaat, met de boterkant naar boven. Zet de bakplaat kort onder de grill, tot de kaas gesmolten is. Zet de hoedjes op de broodjes. Werk af met verse tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wild 'stroganoff'

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!