Meest recente artikelen

10x de lekkerste saus bij gebraad

Zo maak je gebraad nóg lekkerder

  • Deel dit artikel:
10x de lekkerste saus bij gebraad Receptenset

Gek op een sappig braadstuk? Vergeet er dan zeker geen lekker sausje bij te serveren. Want een goede saus bij gebraad tilt je gerecht meteen naar een hoger niveau. Wij delen onze ultieme tips en recepten.

Zo maak je de lekkerste saus bij gebraad

  1. Giet het meeste braadvet uit de pan waarin je het vlees hebt gebakken. Zet de pan op een zacht vuur en doe er wat water of bouillon bij. Roer de smaakvolle aanbaksels los, zodat ze oplossen in het vocht. Laat op het vuur staan.
  2. Doe intussen 1 eetlepel zachte boter in een kommetje. Schep er 1 eetlepel bloem bij en meng tot een pasta.
  3. Schep vervolgens 1 koffielepel graanmosterd in de pan en meng er een deel van het bloem-boter-mengsel bij. Roer met de garde tot de saus bindt.
  4. Voeg enkel meer van de bloem-boter toe als de saus te weinig gebonden is. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe.

Ga voor beurre manié

Een beurre manié bestaat uit dezelfde ingrediënten als een roux: boter en bloem. Alleen is het simpeler: je mengt zachte boter met bloem tot een homogene pasta. Het is ideaal om een saus of soep een dikkere textuur te geven. Doordat de bloem wordt omhuld met een laagje boter, zal ze goed verdeeld worden over de saus. Dat gaat als volgt: de boter smelt weg zodra die in aanraking komt met de warme saus, waardoor de bloem gelijkmatig verdeeld wordt. Zonder vervelende klontjes!

Lees ook …

De lekkerste saus bij gebraad

Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Bourgondische saus
  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Bourgondische saus

Vitello tonnato (2)
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Vitello tonnato (2)

Hertengebraad met grandveneursaus
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Hertengebraad met grandveneursaus

Kalkoengebraad met wittewijnsaus en geroosterde groenten
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Kalkoengebraad met wittewijnsaus en geroosterde groenten

Varkensgebraad met prei, raapjes en mosterdroomsaus
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Varkensgebraad met prei, raapjes en mosterdroomsaus

Hertenkalf met bramensaus
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Hertenkalf met bramensaus

Hertengebraad met gestoofde peertjes en veenbessensaus
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Hertengebraad met gestoofde peertjes en veenbessensaus

Gebraiseerde reeschouder in rodewijnsaus
  • Meer dan 1 uur
  • Duur
  • Makkelijk

Gebraiseerde reeschouder in rodewijnsaus

Snelle mosterd-kaassaus
  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Snelle mosterd-kaassaus

Orloffgebraad
  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Orloffgebraad

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen