Meest recente artikelen

Zo maak je de lekkerste saus bij gebraad

Maak je braadstuk nóg beter!

Zo maak je de lekkerste saus bij gebraad Receptenset

Serveer jij op feestjes ook het liefst een sappig braadstuk? Eeen lekker sausje mag daar dan zeker niet aan ontbreken. Een goede saus bij gebraad tilt je gerecht immers meteen naar een hoger niveau. Volg onze ultieme tips en check onze selectie van de allerbeste recepten en je zult zeker en vast glimmen van trots aan de feesttafel!

Zo maak je de lekkerste saus bij gebraad

  1. Giet het meeste braadvet uit de pan waarin je het vlees hebt gebakken. Zet de pan op een zacht vuur en doe er wat water of bouillon bij. Roer de smaakvolle aanbaksels los, zodat ze oplossen in het vocht. Laat op het vuur staan.
  2. Doe intussen 1 eetlepel zachte boter in een kommetje. Schep er 1 eetlepel bloem bij en meng tot een pasta.
  3. Schep vervolgens 1 koffielepel graanmosterd in de pan en meng er een deel van het bloem-boter-mengsel bij. Roer met de garde tot de saus bindt.
  4. Voeg enkel meer van de bloem-boter toe als de saus te weinig gebonden is. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe.

Ga voor beurre manié

Een beurre manié bestaat uit dezelfde ingrediënten als een roux: boter en bloem. Alleen is het simpeler: je mengt zachte boter met bloem tot een homogene pasta. Het is ideaal om een saus of soep een dikkere textuur te geven. Doordat de bloem wordt omhuld met een laagje boter, zal ze goed verdeeld worden over de saus. Dat gaat als volgt: de boter smelt weg zodra die in aanraking komt met de warme saus, waardoor de bloem gelijkmatig verdeeld wordt. Zonder vervelende klontjes!

Lees ook …

Nog meer saus bij gebraad?

Tussen deze sausjes bij gebraad vind je vast je gading. Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Bourgondische saus
  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Bourgondische saus

Gebraad met gekaramelliseerde worteltjes
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Iets moeilijker

Gebraad met gekaramelliseerde worteltjes

Vitello tonnato (2)
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Vitello tonnato (2)

Orloffgebraad met champignonsaus
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Orloffgebraad met champignonsaus

Hertengebraad met grandveneursaus
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Hertengebraad met grandveneursaus

Kalkoengebraad met wittewijnsaus en geroosterde groenten
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Kalkoengebraad met wittewijnsaus en geroosterde groenten

Varkensgebraad met prei, raapjes en mosterdroomsaus
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Varkensgebraad met prei, raapjes en mosterdroomsaus

Hertenkalf met bramensaus
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Hertenkalf met bramensaus

Hertengebraad met gestoofde peertjes en veenbessensaus
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Hertengebraad met gestoofde peertjes en veenbessensaus

Gevuld hertengebraad met quinoasalade en wilde champignons
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gevuld hertengebraad met quinoasalade en wilde champignons

Gebraiseerde reeschouder in rodewijnsaus
  • Meer dan 1 uur
  • Duur
  • Makkelijk

Gebraiseerde reeschouder in rodewijnsaus

Kalkoengebraad met knolselderkroketten en groentekrans
  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Kalkoengebraad met knolselderkroketten en groentekrans

Snelle mosterd-kaassaus
  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Snelle mosterd-kaassaus

Rundergebraad uit de airfryer met rodewijnsaus
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Rundergebraad uit de airfryer met rodewijnsaus

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen