Recept

Varkensgebraad met zwarte pens

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 200° C. Snij het gebraad overlangs met een scherp mes diep in, tot je de beide helften goed uit elkaar kunt duwen. Stop 1,5 à 2 zwarte pensen in de opening. Duw beide vleeshelften weer tegen elkaar aan en bind het vlees op met keukengaren. Wrijf het gebraad in met het zout en versgemalen peper.

 2. 2

  Leg het vlees in een braadslee, doe er het laurierblaadje bij en voeg de azijn en een scheutje olijfolie toe. Zet de braadslee in de warme oven en braad het vlees ± 1 uur. Bedruip het geregeld met het braadvocht.

 3. 3

  Neem het vlees uit de oven en laat het 10 min. rusten onder aluminiumfolie. Snij het gebraad in plakken en serveer meteen, met bijvoorbeeld kroketjes en kaneelappeltjes.

Lekker met kaneelappeltjes
 1. 1

  Meng 75 g boter met 50 g bruine suiker. Schil 6 kleine appelen en verwijder het klokhuis. Vet een ondiepe glazen ovenschaal in met een beetje boter en zet er de appeltjes in. Stop 1 kaneelstokje in elke klokhuisholte en vul verder op met de suiker-botermix. Schuif 35 minuten mee met het gebraad in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkensgebraad met zwarte pens

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!