Meest recente artikelen

6 manieren om je pompoensoep extra smaak te geven

In een nieuw jasje

6 manieren om je pompoensoep extra smaak te geven Artikel

Is er iets wat meer bij de herfst past dan een dampende kom pompoensoep? Het is hartverwarmend lekker en je kan er eindeloos mee variëren. Dankzij deze 6 tips geef je jouw pompoensoep nóg meer smaak.

Onverwacht duo

Wist je dat pompoen en blauwe kaas perfect samen passen? Leg op het einde een paar brokjes in je bord en laat ze zachtjes smelten. Héérlijk.

Herfstgroenten

Je maakt je favoriete herfstsoep extra gezellig door er geroosterde herfstgroenten als pastinaak en wortel aan toe te voegen. Dat is niet alleen smakelijk, maar ook nog eens supermooi.

Oosters

Een oosterse draai aan een gerecht geven is nooit verkeerd: voeg bijvoorbeeld eens wat kokosmelk en/of chili toe aan je Vlaamse bord soep.

Krokante verrassing

Een crunchy toets in je soep kan ook met andere dingen dan croutons. Wat dacht je bijvoorbeeld van nootjes en (pompoen)zaden die je eerst even roostert in de oven?

Toetsje citrus

Friszure accenten werken ook heel goed in combinatie met pompoen. Sinaasappelsap geeft bijvoorbeeld een verrassend lekker effect aan je soep. Wat geraspte gember geeft een soortgelijk resultaat. Of voeg op het einde een toefje (Griekse) yoghurt toe.

Ciao, bella!

Je pompoensoep een Italiaans jasje geven, doe je met gremolata (een mengeling van citroen, peterselie en knoflook). Voeg een lepeltje toe aan je bord soep en waan je meteen in Milaan!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen