Recept

Dikke pompoensoep met gember en rode linzen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze lekkere, dikke herfstsoep met een frisse gembertoets. 

bereiding
  1. 1

    Schil de pompoen en snij 'm in hapklare stukken. Verhit de kokosolie in een pan met dikke bodem en bak hierin de uien, knoflook en gember zachtjes aan. Voeg de pompoen, aardappel, linzen, tomaten, bouillon, kruiden en specerijen toe en laat 30 minuten zacht koken. Roer regelmatig. 

  2. 2

    Roer er de pindakaas goed doorheen. Mix grof - er moet nog wat structuur over blijven - met de staafmixer. 

  3. 3

    Schep in kommen of borden en werk af met de lente-ui en de gekruide pompoenpitten. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Dikke pompoensoep met gember en rode linzen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!