Meest recente artikelen

Deze superfruits zijn écht super (en betaalbaar)

Supertip

Deze superfruits zijn écht super (en betaalbaar) Artikel

Bij het woord 'superfoods' denk je waarschijnlijk aan exotische en dure producten als goji- of acai-bessen. De waarheid is dat er een enorme marketingmachine achter deze producten zit, en ze eigenlijk niet gezonder zijn dan ander fruit. De échte superfruits eet je waarschijnlijk al heel je leven lang en kan je gewoon voor een klein prijsje in de supermarkt vinden. Wij sommen ze voor je op.

Wat zijn superfruits

De term 'superfruits' wordt toegeschreven aan vruchten die een erg hoge hoeveelheid antioxidanten bevatten. Verder bevatten ze ook belangrijke vitamines en hoogwaardige amino- en vetzuren. Supergezond dus!

7 superfruits die lief zijn voor je portefeuille

1 Banaan

Bananen bevatten fructose, sacharose en glucose: natuurlijke suikers die je een instant energieboost bezorgen. Daarnaast bevatten ze ook veel vitamine C, die je weerstand dan weer een boost geeft. Verder is de vrucht rijk aan vitamine A, B3, B6, magnesium, ijzer, kalium, fosfor, selenium en tryptofaan. Die laatste is een aminozuur dat je helpt ontspannen, het hoge kaliumgehalte verlaagt je bloeddruk en vermindert je risico op hartfalen en het ijzer helpt je lichaam meer hemoglobine aanmaken, en is dus goed voor je bloed. Verder zitten bananen vol vezels, die goed zijn voor je maag en darmen.

Klik hier om al onze recepten met banaan te bekijken.

7 superfruits die lief zijn voor je portefeuille 1  7 superfruits die lief zijn voor je portefeuille 2  7 superfruits die lief zijn voor je portefeuille 3

2 Granaatappel

Ganaatappel is rijk aan vitamine A, B, C en K. Bovendien bevat hij ook kalium, koper, ijzer, zink en veel antioxidanten. De antioxidanten versterken je immuunsysteem en gaan diabetes en hart-en vaatziektes te lijf. En alsof dat nog niet genoeg is werkt werkt granaatappel ontstekingsremmend, verlaagt het de bloeddruk en is het goed voor het geheugen. Wil jij graag meer weten over granaatappel? Druk dan hier.

Klik hier om al  onze recepten met granaatappel te bekijken.

7 superfruits die lief zijn voor je portefeuille 4  7 superfruits die lief zijn voor je portefeuille 5  7 superfruits die lief zijn voor je portefeuille 6

3 Aardbei

Met een kommetje van dit heerlijk superfruit, heb je je benodigde vitamine C voor heel de dag binnen. Verder bevatten aardbeien weinig calorieën, veel kalium (goed voor je hart- en bloedvaten) en foliumzuur (belangrijk voor zwangere vrouwen).

Klik hier om al onze recepten met aardbeien te bekijken.

7 superfruits die lief zijn voor je portefeuille 8  7 superfruits die lief zijn voor je portefeuille 9  7 superfruits die lief zijn voor je portefeuille 11

4 Blauwe bessen

Deze lekkere besjes bevatten anhtocyaan, een stof die verantwoordelijk is voor de blauwe kleur van de bes maar ook een goede werking heeft op de hart- en bloedvaten. Verder zijn blauwe bessen rijk aan flavonoïden, die ontstekingen onderdrukt en veroudering tegengaat.

Klik hier om al onze recepten met blauwe bessen te bekijken.

7 superfruits die lief zijn voor je portefeuille 14  7 superfruits die lief zijn voor je portefeuille 15  7 superfruits die lief zijn voor je portefeuille 16

5 Avocado

Het trendingrediënt van het moment! Avocado's zitten bomvol vitaminen en mineralen. De vrucht is onder andere rijk aan vitamine B, C, E en K en bevat veel magnesium, kalium, zink en ijzer. Ze zouden je beschermen tegen oogziekten, kanker en veroudering en helpen je met afvallen. Ontdek hier alle redenen om (meer) avocado te eten.

Klik hier om al onze recepten met avocado te bekijken.

5 x gevulde avocado 5  7 superfruits die lief zijn voor je portefeuille 17  7 superfruits die lief zijn voor je portefeuille 18

6 Kiwi

Een kiwi bevat enorm veel vitamine C: meer dan een sinaasappel en 2 keer zo veel als een citroen. Hij zit ook boordevol antioxidanten en vezels en is ook rijk aan kalium en vitamine E.

Klik hier om al onze recepten met kiwi te bekijken.

     7 superfruits die lief zijn voor je portefeuille 12

7 Pompelmoes

Pompelmoezen bevatten een grote hoeveelheid vitamine C (anderhalf keer meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) en antioxidanten. Hij is ook rijk aan vitaminen B1, B6 en A en aan kalium en pectine. Die laatste werkt als natuurlijke cholesterolverlager en helpt aderverkalking voorkomen.

Klik hier om al onze recepten met pompelmoes te bekijken.

7 superfruits die lief zijn voor je portefeuille 7

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen