Zandtaartjes met banaan en marsepein
bereiding
-
1
Meng de bloem met de boter, de bloemsuiker, het ei, een snuifje zout en de vanillesuiker in een keukenrobot of met de mixer. Kneed tot een bal, wikkel het deeg in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 185°C. Bestrooi het werkblad met bloem. Beboter de bakvormpjes en bestuif met bloem. Rol het deeg uit tot ± 5 mm dik en snij er 10 deegcirkels uit, ter grootte van de vormpjes. Leg het deeg in de vormpjes. Duw de overhangende randen af met de deegrol. Bak ze 15 tot 20 minuten in de oven of tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Laat afkoelen.
-
3
Bestrooi het werkblad met bloemsuiker en rol de marsepein uit tot ± 2 mm dik. Steek er cirkels uit ter grootte van de taartvormpjes. Leg ze op de taartbodems.
-
4
Lepel wat pudding op de marsepein. Pel de bananen en snij ze in plakjes, besprenkel ze met limoensap en honing. Schik ze op de taartjes en werk af met plakjes kiwibes en geraspte limoenschil.