Meest recente artikelen

7 redenen om (meer) avocado te eten

Super superfood

7 redenen om (meer) avocado te eten Artikel

Avocado’s zijn hip! 'Het groene goud' is niet alleen lekker maar ook nog eens heel gezond. Ben jij nog niet overtuigd? Lees dan snel deze 6 redenen waarom je (meer) avocado moet eten.

Ze zitten vol voedingsstoffen

Avocado zit bomvol vitaminen en mineralen. De vrucht is onder andere rijk aan vitamine B, C, E en K en bevat veel magnesium, kalium, zink en ijzer.

Verkleint de kans op hart- en vaatziekten

De combinatie van zijn lage gehalte verzadigde vetten en hoge gehalte onverzadigde vetten helpt de LDL-cholesterol te verlagen en de HDL-cholesterol in balans te houden. Bovendien helpen avocado's je insulinegevoeligheid te verbeteren en helpen de antioxidanten ontstekingen te voorkomen.

Beschermt tegen oogziekten

Avocado's zijn rijk aan luteïne en zeaxanthine. Dat zijn antioxidanten die belangrijk zijn voor de gezondheid van je ogen. Ze verlagen onder andere het risico op maculadegeneratie: een oogaandoening waarbij de gezichtsscherpte afneemt.

Helpt veroudering tegen te gaan

Avocado's bevatten stoffen als carotenoïden en luteïne, die het verouderingsproces afremmen. De stoffen beschermen ook tegen uv-straling, waardoor je huid soepel en gezond blijft.

Helpt je gewicht te verliezen

Hoewel avocado's relatief veel calorieën en vet bevatten, kunnen ze je toch helpen gewicht te verliezen. De onverzadigde vetten en vezels in avocado's geven je een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel terug honger hebt. Je zal dus minder snel snacken en minder eten.

Ze zouden de kans op kanker verminderen

Avocado's zijn bevatten stoffen als fytochemicaliën, die het risico op kanker zouden verminderen. Stoffen als glutathion en xanthofyl luteïne zouden mondkanker tegengaan en sommige studies claimen dat avocado het risico op borst- en prostaatkanker helpt verminderen.

Het is overheerlijk

Avocado is overheerlijk. Dankzij zijn heerlijk volle en romige smaak kan je hem werkelijk met alles combineren. Meng wat plakken avocado door je salade, smeer hem als spread op je brood, meng hem in je smoothie of gebruik hem als saus voor je pasta: alles kan.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen