Meest recente artikelen

Trendingrediënt: granaatappel

Alles wat je moet weten over de granaatappel

Trendingrediënt: granaatappel Artikel

Geen wonder dat granaatappels worden bestempeld als superfood. Ze zijn overheerlijk en bovendien ook nog eens heel gezond. Ontdek hier alles over de granaatappel.

Supergezond

Granaatappels zitten vol antioxidanten, koper, ijzer, zink, kalium en vitamine A, B, C en K. De antioxidanten versterken ons immuunsysteem en gaan diabetes en  hart-en vaatziektes te lijf. Bovendien bevatten granaatappels ook veel polyfenolen. Dat zijn plantaardige componenten die verantwoordelijk zijn voor de medicinale eigenschappen van noten, zaden, groenten en fruit. Nog enkele gezondheidsvoordelen van granaatappel:

– werkt ontstekingsremmend
– helpt mogelijk bij het bestrijden van prostaat- en borstkanker
– verlaagt de bloeddruk
– kan artritis en gewrichtspijn tegengaan
– goed voor het geheugen

Wondermiddel voor je huid

Granaatappel is erg goed voor je huid. De vrucht helpt bij het hydrateren van de huid en beschermt je lichaam tegen schade van de zon. Ook is ontdekt dat granaatappels een rol spelen in het herstellen van schade aan DNA en dat ze ontstekingen die acne kunnen veroorzaken bestrijden. Bovendien zouden ze ook de aanmaak van collageen stimuleren en er dus voor zorgen dat de huid minder snel verouderd.

Hoe kies ik een goede granaatappel?

– Kies een granaatappel met een glanzende schil. Granaatappels met een harde schil laat je beter links liggen.

– Zoek een granaatappel die zwaar aanvoelt voor de omvang. Dit wil zeggen dat hij veel sap bevat.

– Koop geen granaatappels die plekken of barsten in de schil hebben zitten.

Hoe eet je een granaatappel?

Een granaatappel is een vrucht die je nogal moeilijk uit de hand kan eten. Als je de granaatappel ontpit, kan je de pitjes wel makkelijk als snack eten. Ze worden vaak gebruikt om zowel zoete als hartige gerechten te decoreren en zijn ook lekker in drankjes.

Hoe ontpit je een granaatappel?

1) Snij het hoedje eraf.

2) Breek de binnenstructuur een beetje open.

3) Hou het fruit boven een kom en sla zachtjes met een lepel op de granaatappel.

4) Vang de pitjes op.

Een andere manier om een granaatappel te ontpitten is om de vrucht in twee te snijden en in een grote kom koud water de pitjes los te maken van de vliesjes. De vliesjes komen bovendrijven dus je kan ze nu makkelijk uit het water scheppen. Giet het water weg en vang met een zeef de pitjes op. Op deze manier kan je geen granaatappelsap op je kleren spatten.

Bewaren

Je kan een volledige granaatappel ongeveer een week in de koelkast bewaren. Granaatappelpitjes kan je zo'n 3 maanden bewaren in de diepvries.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen