Meest recente artikelen

Buiten koken: de beste tips en receptjes

Buiten genieten!

Buiten koken: de beste tips en receptjes Artikel

Buiten koken en eten, dat is dubbel zo hard genieten! Zeker als je een vakantiehuisje hebt geboekt en snel iets lekkers (en origineel) op tafel wil zetten. Met deze recepten en tools kook wordt buiten eten een feest!

Niets leuker dan tijdens de zomermaanden buiten te koken. Op je eigen terras, op reis of in het park: in principe kan het overal. Check natuurlijk wel eerst of het is toegestaan. Dankzij deze tips, tools en recepten zal jij de koningin van het buiten koken worden.

Tips voor koken op open vuur

Koken op open vuur is een kunst die je pas onder de knie krijgt door het simpelweg te dóén. Onze tips om meteen aan de slag te gaan:

1. Maak vuur

Geen barbecue in de buurt? Graaf een ronde, ondiepe kuil of zet wat stenen in een cirkel. Leg houtblokken in een torentje in je kuil. Begin eerst met kleine blokjes en ga vervolgens voor steeds grotere blokken. Gebruik bij voorkeur eik of beuk, dat zijn harde houtsoorten die lang en constant branden. Je kunt ook kolen gebruiken.

2. Voeg extra smaak toe

Eik of beuk geeft een zachte rooksmaak, maar wil je de rooksmaak echt accentueren, dan kun je snoeihout van fruitbomen toevoegen. Neem dunne takjes en leg die op het gloeiende hout.

3. Maak er een potje van

Om te gaan koken kun je een driepikkel boven je vuur zetten. Hang er een gietijzeren pot aan voor stoofpotjes of een lekkere bouillon. Installeer je een plancha boven je vuur, dan kun je eitjes, vlees en groenten bakken. En natuurlijk kun je ook klassiek gaan barbecueën.

Dit kun je maken

Wanneer je buiten kookt, maak je best gerechtjes die niet té veel materiaal en techniek vragen. Simpele en heerlijke recepten: dat is wat je nodig hebt. Onze huiskok Ilse deelt alvast haar favoriete buitengerechtjes.

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen