Lenteslaatje met vlierbloesemdressing
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lenteslaatje met vlierbloesemdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk smaakvolle (en bovendien vegan!) salade

bereiding
  1. 1

    Schud de vlierbloesemschermen goed uit. Maak de peultjes schoon en blancheer ze enkele minuten in lichtgezouten water. Giet af, laat schrikken onder koud water en laat uitlekken. Spoel de rucola en de waterkers en laat uitlekken.

  2. 2

    Spoel de tomaatjes en halveer. Rooster de venkelzaadjes in wat olie, kruid met peper en zout en laat uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Klop het citroensap los met de appelazijn, de vlierbloesemsiroop en 4 el plantaardige olie. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Meng de peultjes met de rucola, waterkers, tomaatjes, venkelzaadjes en vlierbloesem. Besprenkel met de dressing, bestrooi met de bloemblaadjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schud de vlierbloesemschermen goed uit. Maak de peultjes schoon en blancheer ze enkele minuten in lichtgezouten water. Giet af, laat schrikken onder koud water en laat uitlekken. Spoel de rucola en de waterkers en laat uitlekken.

  2. 2

    Spoel de tomaatjes en halveer. Rooster de venkelzaadjes in wat olie, kruid met peper en zout en laat uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Klop het citroensap los met de appelazijn, de vlierbloesemsiroop en 4 el plantaardige olie. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Meng de peultjes met de rucola, waterkers, tomaatjes, venkelzaadjes en vlierbloesem. Besprenkel met de dressing, bestrooi met de bloemblaadjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.