Meest recente artikelen

Aardappels poffen op de barbecue: zo doe je dat

Kan ook in de oven!

Aardappels poffen op de barbecue: zo doe je dat Artikel

Alles wat je nodig hebt voor een geslaagde barbecue: een lekkere salade; check, een heerlijke veggie-, vis- of vleesschotel; check, bijgerecht: zoek niet langer! Deze 7 varianten van de gepofte aardappel zijn perfect voor jouw BBQ-feest.

Hoe moet je een aardappel poffen op de BBQ?

Zo lekker en eenvoudig, een gepoft patatje! En hoe je een aardappel moet poffen op de BBQ, leggen we je hieronder uit. Check zeker ook de recepten onderaan dit artikel voor je favoriete vulling, maar start met dit basisrecept. Enjoy!

 1. Borstel de aardappels goed schoon onder stromend water. Droog ze af en wikkel ze in aluminiumfolie.
 2. Leg ze 30-45 minuten op de barbecue, in of dichtbij de kolen. Keer ze regelmatig. Prik na een halfuur met een satéprikker in de aardappels. Als de prikker er makkelijk in- en uitschuift, is de aardappel gaar. Twijfel je toch of je aardappel gaar is? Dan lees je hier hoe je 100 procent zeker kan zijn.
 3. Snij de aardappel aan de bovenkant iets in en maak een opening door de aardappel een beetje naar buiten te duwen.

Het kan ook in de oven …

Geen barbecue bij de hand, maar toch ongelofelijk veel zin gekregen in een lekkere gepofte aardappel? Zet je oven dan alvast aan! Zo maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 200°C.
 2. Spoel de aardappelen, dep ze droog, besprenkel ze met wat olijfolie en kruid met wat zout.
 3. Pak de aardappelen – niet te strak – individueel in in een stukje aluminiumfolie. Zorg dat de folie goed is afgesloten en dat er geen lucht uit kan komen. Op deze manier kan ook indirect grillen.
 4. Laat de aardappelen 45 tot 60 minuten in de oven poffen op een bakplaat. Controleer na 45 minuten of ze gaar zijn door een mes in het midden te steken. Wanneer het mes heel makkelijk door de aardappel glijdt, kun je aan tafel schuiven.

… en zelfs in de microgolfoven!

Nòg makkelijker is je aardappelen laten poffen in de microgolfoven. Volg deze eenvoudige stappen en geniet!

 1. Spoel de aardappelen, dep ze droog en prik er enkele keren in met een vork.
 2. Leg ze in een microgolfovenbestendige schaal en pof ze gedurende vier minuten op 700 Watt.
 3. Draai de aardappelen om en herhaal het proces. Laat ze daarna buiten de microgolfoven, in een afgesloten kom, nog 10 minuten nagaren.

Tip: je kunt ook zoete aardappelen poffen. Ze doen er iets minder lang over dan gewone aardappelen, dus check regelmatig of ze al gaar zijn.

Probeer zeker deze recepten!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen