Meest recente artikelen

Koken met de microgolf: dé ultieme kitchen hack

Ping!

Koken met de microgolf: dé ultieme kitchen hack Artikel

We kennen allemaal wel het gevoel: geen tijd, geen zin en vooral geen inspiratie om te koken. Hé, het is oké, want daar zijn namelijk handige oplossingen voor. Insert: koken met de microgolf, oh yeah!

Bij tijdgebrek, stress, vermoeidheid of gewoon geen zin om te koken komt de microgolfoven als geroepen! Je zal misschien geen vijfsterrenmenu op tafel zetten wanneer je gaat koken met de  microgolf, maar dat wil niet zeggen dat je niet lekker kan eten. Denk maar aan macaroni met ham en kaas of een chocolade mugcake #guiltypleasures. En eveneens hallo aan de healthy foodies onder ons, gestoomde groentjes, een zoete aardappel poffen en ja ja, zelfs quinoa kan je in dat ding bereiden.

Handige tips & tricks om te koken met de microgolf

Een microgolfoven gebruik je dus niet enkel en alleen om restjes op te warmen. Check deze handige hacks en val achterover van wat je allemaal kan ‘microwaven’. En dan hebben we het niet enkel over gerechtjes klaarmaken.

1. Ajuinen pellen zonder tranen
Snij de uiteinden van de ajuin eraf en verwarm ze dan ongeveer 30 seconden lang. Nadien kan je ze gewoon snijden, zonder eruit te zien als een dramaqueen met bijhorende uitgelopen mascara.

2. Kommetjes testen
Wil je weten of een kommetje microgolf-proof is? Vul een kop met water (eentje die natuurlijk wél in de microgolf mag) en zet ze in de kom die je wilt uittesten. Zet ze samen in de microgolf, op de hoogste stand voor 1 minuut. Is het water nadien warm en de kom nog koud? Getest én goedgekeurd dan! Omgekeerd, als je kommetje warm is geworden, it’s a no go. Alsook wanneer je kommetje een ietwat rare vorm begint te krijgen.

3. Maak je brood weer krokant
Zin in een stukje brood maar het is krokant geworden op de manier dat je dat liever niet hebt? Hier komt de hack die je broodnodig hebt! Wikkel je brood in een vochtige keukenhanddoek en verwarm het in de microgolf totdat je brood weer zacht is geworden.

Parentfriendly koken met de microgolf

Koken met de microgolfoven kan op en top #parentfriendly. Waarom?

1. Opletten niet nodig
Yes, jij kan gewoon op je luie gemak in de zetel plonsen (al dan niet met cocktail) terwijl je eten in de microgolf zijn werk doet. Gewoon effe opletten dat je de timer niet te hoog zet en de juiste stand gebruikt.

2. Makkelijk schoon te maken
Het wordt zowaar nog beter: microgolfovens zijn super easy schoon te maken. Wat heb je nodig? Gewoon een warme, vochtige spons en je krijgt de binnenkant zo weer proper. Onaangenaam geurtje? Zet een kommetje wat met citroensap in de microgolf en warm het op. That’s it.

3. Gemakkelijke, lekkere én gezonde gerechten
Er zijn allerlei toffe receptjes die je makkelijk samen met je kinders kan klaarmaken in de microgolf. Denk maar aan ‘mug meals’: recepten met alle ingrediënten in 1 kop en hupla, zo de microgolf in. Megasnel klaar, het ziet er leuk uit én je hebt er amper afwas aan. Ontbijt, lunch, vieruurtje: Het kan allemaal. Online vind je honderden mug-meal recepten, wij geven je alvast wat smaakmakers mee!

Zin in meer recepten in a mug?

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Dit artikel schreef Maison Slash speciaal voor Libelle Lekker. Libelle Lekker weet alles over eten. Maison Slash alles over gezinnen. Match made in heaven, toch?

Volg Libelle Lekker op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Maison Slash

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen