• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lasagnemuffins

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Steek met een ronde uitsteekvorm ter groote van je muffinvorm rondjes uit de verse lasagne vellen. Kook de rondjes lasagne gaar in kokend gezouten water. Laat uitlekken.
     

  2. 2

    Borstel de paddenstoelen schoon en bak ze kort op in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Spoel de spinazie, zwier hem droog en bak even op met het teentje knoflook. Breng verder op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Start met het samenstellen van de mini-lasagna’s. Bestrijk elk muffinvormpje met wat olijfolie en leg er een mini velletje lasagne in. Bestrijk met wat ricotta en leg er enkele bospaddenstoelen op. Leg er een velletje lasagne op en bestrijk opnieuw met ricotta. Verdeel de spinazie over de muffins en dek af met een laatste velletje lasagne. Stooi hier opnieuw wat ricotta over en werk de bovenkant af met wat gebakken paddenstoelen en enkele blaadjes salie.

  5. 5

    Bak nog zo’n 15 minuten in de oven en serveer meteen.

     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Steek met een ronde uitsteekvorm ter groote van je muffinvorm rondjes uit de verse lasagne vellen. Kook de rondjes lasagne gaar in kokend gezouten water. Laat uitlekken.
     

  2. 2

    Borstel de paddenstoelen schoon en bak ze kort op in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Spoel de spinazie, zwier hem droog en bak even op met het teentje knoflook. Breng verder op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Start met het samenstellen van de mini-lasagna’s. Bestrijk elk muffinvormpje met wat olijfolie en leg er een mini velletje lasagne in. Bestrijk met wat ricotta en leg er enkele bospaddenstoelen op. Leg er een velletje lasagne op en bestrijk opnieuw met ricotta. Verdeel de spinazie over de muffins en dek af met een laatste velletje lasagne. Stooi hier opnieuw wat ricotta over en werk de bovenkant af met wat gebakken paddenstoelen en enkele blaadjes salie.

  5. 5

    Bak nog zo’n 15 minuten in de oven en serveer meteen.

     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.