Recept

Tiramisu met witte chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een overheerlijke tiramisu, prima voor je kerstmenu.

bereiding
  1. 1

    Splits de eieren. Klop de eidooiers met 75 g suiker en het vanille-extract 10 minuten in een keukenrobot, tot het wit schuimig is.

  2. 2

    Smelt de witte chocolade au bain-marie. Klop de mascarpone los en roer door het luchtige eimengsel. Doe er de gesmolten witte chocolade bij. Klop de eiwitten stijf en schep door het chocolade-mascarponemengsel.

  3. 3

    Meng de koffie en de likeur en wentel er één voor één de lange vingers door.

  4. 4

    Bekleed een ovenschaal in een enkele laag met de lange vingers. Dek af met een derde van het chocolade-mascarponemengsel en bekleed met een nieuwe laag lange vingers. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met het roommengsel.

  5. 5

    Bestrooi met cacaopoeder en zet 1,5 uur in de koelkast. Bestrooi met blauwe bessen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tiramisu met witte chocolade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Splits de eieren. Klop de eidooiers met 75 g suiker en het vanille-extract 10 minuten in een keukenrobot, tot het wit schuimig is.

  2. 2

    Smelt de witte chocolade au bain-marie. Klop de mascarpone los en roer door het luchtige eimengsel. Doe er de gesmolten witte chocolade bij. Klop de eiwitten stijf en schep door het chocolade-mascarponemengsel.

  3. 3

    Meng de koffie en de likeur en wentel er één voor één de lange vingers door.

  4. 4

    Bekleed een ovenschaal in een enkele laag met de lange vingers. Dek af met een derde van het chocolade-mascarponemengsel en bekleed met een nieuwe laag lange vingers. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met het roommengsel.

  5. 5

    Bestrooi met cacaopoeder en zet 1,5 uur in de koelkast. Bestrooi met blauwe bessen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!