Recept

Tiramisu met witte chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een overheerlijke tiramisu, prima voor je kerstmenu.

bereiding
  1. 1

    Splits de eieren. Klop de eidooiers met 75 g suiker en het vanille-extract 10 minuten in een keukenrobot, tot het wit schuimig is.

  2. 2

    Smelt de witte chocolade au bain-marie. Klop de mascarpone los en roer door het luchtige eimengsel. Doe er de gesmolten witte chocolade bij. Klop de eiwitten stijf en schep door het chocolade-mascarponemengsel.

  3. 3

    Meng de koffie en de likeur en wentel er één voor één de lange vingers door.

  4. 4

    Bekleed een ovenschaal in een enkele laag met de lange vingers. Dek af met een derde van het chocolade-mascarponemengsel en bekleed met een nieuwe laag lange vingers. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met het roommengsel.

  5. 5

    Bestrooi met cacaopoeder en zet 1,5 uur in de koelkast. Bestrooi met blauwe bessen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tiramisu met witte chocolade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!