Meest recente artikelen

5 tips voor een snelle lasagne

Snel-klaar-tips van Natalie

5 tips voor een snelle lasagne Artikel

Iedereen is dol op een knapperige lasagne uit de oven. Maak jij 'm enkel in het weekend door tijdgebrek op een doordeweekse avond? Da's vanaf nu verleden tijd! Onze redactrice Natalie geeft haar beste tips voor een snelle lasagne. Zo tover jij met gemak deze heerlijke klassieker op tafel wanneer je maar wil.

 1. Lasagnevellen

  Gedroogde lasagnevellen hoef je niet altijd op voorhand te koken. Leg ze tussen een lepeltje saus. Het vocht uit de saus maakt dat ze vanzelf garen. Let op dat je de lasagnevellen helemaal bedekt met saus, ook in de hoekjes.

 2. Maak je saus op voorhand

  Ik maak altijd een grote portie lasagnesaus om in te vriezen. Op die manier heb je altijd verse saus in huis. Lasagne kun je perfect de avond vooraf samenstellen en afgedekt in de koelkast bewaren. Het zal de smaken alleen maar beter maken. Je kunt 'm ook meteen klaarmaken in de ovenschaal, inpakken in folie, invriezen en de ochtend zelf in de koelkast laten ontdooien.

 3. Geen saus? Geen probleem!

  Geen saus? Geen probleem! Vervang de klassieke kaas- of bechamelsaus tussen de verschillende lagen door een enkele laag mozzarellaplakjes vanboven. Zo hoef je geen aparte saus te maken, en krijg je een lekker lichte lasagne.

 4. Snel sausje

  Wil je toch een kaassaus tussen de pastalaagjes? Mix dan een potje boursin, mascarpone of ricotta met kruiden en citroenrasp tot een snel sausje.

 5. Lasagne in 30 minuten

  Wil je binnen het halfuur aan tafel, maak dan een lasagnette. Dat is een lasagne die je in de pan maakt. Start met een klassiek tomatensauje. Snij kant-en-klare verse lasagnevellen in repen en laat ze de laatste minuten afgedekt garen in de saus, samen met plakjes mozzarella.

Probeer ook deze lasagnes met slechts 5 hoofdingrediënten. Je maakt ze in 25 minuten, daarna doet de oven het werk voor jou.

Video: Ilse maakt een snelle lasagne in 10 minuten.

Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo’s.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 • Deel dit artikel
Alles over Natalie Peeters

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen