Meest recente artikelen

5 tips voor een snelle lasagne

Snel-klaar-tips van Natalie

  • Deel dit artikel:
5 tips voor een snelle lasagne Artikel

Iedereen is dol op een knapperige lasagne uit de oven. Maak jij 'm enkel in het weekend door tijdgebrek op een doordeweekse avond? Da's vanaf nu verleden tijd! Onze redactrice Natalie geeft haar beste tips voor een snelle lasagne. Zo tover jij met gemak deze heerlijke klassieker op tafel wanneer je maar wil.

  1. Vervang de klassieke kaas- of bechamelsaus tussen de verschillende lagen door een enkele laag mozzarellaplakjes vanboven. Zo hoef je geen aparte saus te maken, en krijg je een lekker lichte lasagne.
  2. Wil je toch een kaassausje tussen de pastalaagjes? Mix dan een potje boursin, mascarpone of ricotta met kruiden en citroenrasp tot een snel sausje.
  3. Gedroogde vellen hoef je niet altijd op voorhand te koken. Leg ze tussen een lepeltje saus. Het vocht uit de saus maakt dat ze vanzelf garen. Let op dat je de lasagnevellen helemaal bedekt met saus, ook in de hoekjes.
  4. Ik maak altijd een grote portie lasagnesaus om in te vriezen. Op die manier heb je altijd verse saus in huis. Lasagne kun je perfect de avond vooraf samenstellen en afgedekt in de koelkast bewaren. Het zal de smaken alleen maar beter maken. Je kunt ‘m ook meteen klaarmaken in de ovenschaal, inpakken in folie, invriezen en de ochtend zelf in de koelkast laten ontdooien.
  5. Wil je binnen het halfuur aan tafel, maak dan een lasagnette. Dat is een lasagne die je in de pan maakt. Start met een klassiek tomatensauje. Snij kant-en-klare verse lasagnevellen in repen en laat ze de laatste minuten afgedekt garen in de saus, samen met plakjes mozzarella.

 

Ook Ilse maakt een snelle lasagne in slechts 10 minuten.


Volg ons op FacebookPinterest en Instagram en schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Probeer ook deze lasagnes met slechts 5 hoofdingrediënten. Je maakt ze in 25 minuten, daarna doet de oven het werk voor jou.

  • Deel dit artikel:
Alles over Natalie Peeters

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen