Koffie-chocolademousse
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Koffie-chocolademousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Espresso en chocolade koffiebonen: de gedroomde mousse voor koffieliefhebbers. Een vleugje Italië door je chocolademousse, daar kun je ons écht een plezier mee doen!

bereiding
  1. 1

    Splits de eieren. Smelt de chocolade au bain-marie met de espresso. Voeg de amaretto en de suiker toe, roer glad en roer er dan de eidooiers door.

  2. 2

    Klop de room lobbig met de poedersuiker. Klop de eiwitten stijf. Spatel eerst de room en daarna de stijfgeklopte eiwitten door het chocolademengsel.

  3. 3

    Verdeel het mengsel over glaasjes. Zet minstens 2 uur in de koelkast.

  4. 4

    Werk af met de biscottikoekjes en chocolade koffiebonen.

  5. 5

    TIP: de biscottikoekjes zijn een must. Het ideale krokantje om in de romige, luchtige mousse te dippen!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Splits de eieren. Smelt de chocolade au bain-marie met de espresso. Voeg de amaretto en de suiker toe, roer glad en roer er dan de eidooiers door.

  2. 2

    Klop de room lobbig met de poedersuiker. Klop de eiwitten stijf. Spatel eerst de room en daarna de stijfgeklopte eiwitten door het chocolademengsel.

  3. 3

    Verdeel het mengsel over glaasjes. Zet minstens 2 uur in de koelkast.

  4. 4

    Werk af met de biscottikoekjes en chocolade koffiebonen.

  5. 5

    TIP: de biscottikoekjes zijn een must. Het ideale krokantje om in de romige, luchtige mousse te dippen!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.