Meest recente artikelen

Deze cocktailtools horen thuis in jouw barkast

Top gear

Deze cocktailtools horen thuis in jouw barkast Artikel

Hebt jij ooit al eens gehoord van een strainer, muddler of jigger... Nee? Dan brengen wij daar verandering in! Deze cocktailtools mogen namelijk niet ontbreken in je barkast.

Cocktailshaker

Waarschijnlijk de bekendste en belangrijkste tool om heerlijke cocktails mee te schudden. Hij bestaat in verschillende formaten en kleuren en heeft meestal een dop met gaatjes, zodat je het ijs niet mee in je glas schenkt. Kies voor een shaker die makkelijk in de hand ligt, zodat je lekker lang kunt shaken.

Jigger

Een jigger – ook wel drank- of barmaatje genoemd – dient om je alcohol precies af te meten. Zo zitten je verhoudingen altijd juist. Meestal staan er 2 volumes op aangeduid: 3 en 5 ml.

Muddler

Wil je stevig stampen? Haal dan een stamper of een muddler in huis. Hiermee kan je bijvoorbeeld limoen, citroen of kruiden mee fijnstampen, vaak in combinatie met rietsuiker. Ideaal voor je mojito, bijvoorbeeld.

Een barlepel

Met een lange barlepel of cocktaillepel kun je een cocktail roeren zodat de smaken goed vermengen. Je gebruikt ze bij koolzuurhoudende cocktails die je in het glas maakt (en dus niet schudt in een shaker), om te stirren. De barlepel wordt ook gebruikt als maatje, bijvoorbeeld voor rietsuiker of citroensap. Veel exemplaren hebben ook een platte schijf aan de achterkant, die je kunt gebruiken als stamper. 

Strainer

Gebruik een cocktailzeefje of een strainer om je cocktail van de shaker in je glas te gieten en te voorkomen dat er kleine restjes fruit, ijsblokjes, kruiden of specerijen in je cocktailglas terechtkomen.

Glazen mengbeker

Voor cocktails die je niet in het glas of in een shaker maakt.

Meer handige cocktailtools

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen