Meest recente artikelen

Move over gin, hier is tequila!

Ben jij mee met de nieuwste cocktailtrend?

  • Deel dit artikel:
Move over gin, hier is tequila! Artikel

Hét nieuwe drankje om cocktails mee te maken? Dat is tequila. Vijf weetjes over dit spannende drankje uit Midden-Amerika:

  1. De enige echte Mexicaanse tequila wordt gemaakt van agave (minstens 51%) en suikerriet. Agave is een cactus, waar ook een andere populaire Mexicaanse drank mee wordt gemaakt: mezcal.
  2. Er bestaan vijf soorten tequila: plata, blanca, reposado, añejo en extra añejo. De eerste rijpt niet, de laatste rijpt minstens drie jaar.
  3. Tequila plata en blanca zijn het goedkoopst en worden vaak gebruikt in cocktails, zoals tequila sunrise en margarita. De andere tequila’s drink je beter on the rocks, net zoals whisky.
  4. Het basisrecept voor margarita is 2/4 tequila plata of blanca, ¼ triple sec en ¼ limoensap. Shake met ijs en werk de rand van je glas af met zout.
  5. De Mexicanen drinken hun shotje tequila niet alleen met zout en limoen maar ook met kaneel en sinaasappel. Must try deze winter!

Koken met tequila? Wij zijn fan van deze dronken tomaatjes!

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen