Meest recente artikelen

Waarom minder alcohol drinken goed voor je is

Hou jij het vol, een maand zonder alcohol?

Waarom minder alcohol drinken goed voor je is Artikel

Tournée Minerale, de campagne waarin je heel de maand februari geen alcohol mag drinken, komt er weer aan. Doe jij al mee? Nee? Lees dan even verder en ontdek waarom geen - of minder - alcohol drinken héél goed voor je is.

Goed voor je gezondheid

Dat een glas wijn of frisse cocktail kan smaken, is een feit. Maar als je voor het goede doel een maand lang dat glaasje kunt laten, wie zijn wij dan om daar 'nee' tegen te zeggen? Bovendien is alcohol even afzweren allesbehalve slecht voor de gezondheid. Het komt je hart, maaglever en bloeddruk ten goede en bovendien zal ook je huid je dankbaar zijn. 't Is zelfs bewezen dat mensen die al jaren geen alcohol meer drinken, er jonger uitzien!

Goed voor je gewicht

Weetje van de dag: één fles wijn bevat meer calorieën dan een complete McDonald's-maaltijd. Alcohol is een stiekeme dikmaker waarvan je razendsnel kilo's bijkomt. Bovendien zul je ook sneller gezond eten én bewegen als je niet met een kater in bed ligt. Toch?

Goed voor je slaapritme

Regelmatig alcohol drinken, heeft ook een effect op je slaapritme en vooral op hoe diep je slaap is. Je zult ook sneller vroeg wakker worden en moeilijk terug in slaap vallen. Resultaat: je bent niet uitgerust en dat uit zich in je dagelijks leven. Geen alcohol drinken zorgt er dus onrechtstreeks voor dat je beter slaapt en meer energie hebt.

Goed gezind

Als je van nature stressgevoelig bent, zal alcohol dat effect alleen maar versterken. Alles hangt af van de neurotransmitters in je hersenen, die sterk beïnvloedbaar zijn door alcohol. Minder drinken zorgt er dus voor dat je je gelukkiger voelt en in het algemeen een betere gemoedstoestand hebt. Ben je van plan om de stap naar minder alcohol te wagen? Hou dan een dagboekje bij en merk zelf het verschil!

Goed voor de portemonnee

Wat minder alcohol drinken, is uiteraard meteen voelbaar in je portemonnee. Reken op 3 à 4 euro voor een wijntje en je weet meteen hoeveel geld je uitspaart. Met die centen kun je dan weer andere leuke dingen doen … zoals dat reisje maken waar je al zo lang van droomt. Als dat geen motivatie is!

Tournée Minerale: sluit je aan bij het Libelle Lekkerteam!

Zin gekregen om deel te nemen aan Tournée Minerale? Sluit je dan aan bij het Libelle Lekkerteam! In februari gaan we samen de uitdaging aan en drinken we een maand lang geen alcohol.

't Is trouwens niet omdat je geen alcohol meer drinkt, dat je niet kunt genieten van lekkere drankjes. Deze water- en mocktailrecepten zijn alvast het proberen waard. Schol!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen