Meest recente artikelen

Voor elke cocktail het juiste glas

Volgens de regels van de kunst

Voor elke cocktail het juiste glas Artikel

Bij zomer horen feestjes en bij feestjes horen cocktails. Maar weet jij ook welke cocktail in welk glas hoort?

Mojito

Mojito

Omdat je 'm in het glas zelf klaarmaakt, kun je voor mojito best een glas kiezen met een stevige basis. Een longdrinkglas bijvoorbeeld, zoals deze longdrinkglazen van Iittala, € 78,00 voor 2. Ook cocktails zoals een Long Island Ice Tea of een Tom Collins serveer je in een longdrinkglas, en soms krijg je er ook je gin tonic in geserveerd.

Voor elke cocktail het juiste glas 4

Martini

Lavendel martini

Zo'n heerlijke lavendel martini? Daar kies je natuurlijk een elegant martiniglas voor uit. Zoals deze martiniglazen van Leonardo, bijvoorbeeld. € 5,95 per stuk. Martiniglazen zijn vrij dun, je doet er daarom beter geen ijs in. Maar dankzij de hoge steel blijft je cocktail lekker fris. Ook een Cosmopolitan serveer je best in dit glas.

Voor elke cocktail het juiste glas 1

Whiskey sour

Whiskey sour

Ideaal voor drankjes zoals whiskey sour of amaretto sour is een tumblerglas, ook wel bekend als whiskeyglas. Whiskeyglazen kunnen stoer en hoekig zijn, maar ook ietsjes afgerond onderaan. De Club Whiskeyglazen van Sagaform lijken dan ook nog eens te dansen: ze staan een beetje schuin en liggen daardoor goed in de hand. De tulpvorm van het glas zorgt ervoor dat het aroma van je drankje intenser wordt. De glazen worden geleverd met drinking stones die je drankje koel houden. € 29,99 voor een set van 2.

Voor elke cocktail het juiste glas 8

Caipirinha

Voor elke cocktail het juiste glas 9

Een echte caipirinha? Ook daarvoor gebruik je, net als voor mojito, een stevig en breed glas waar je de ingrediënten in kunt stampen. Met deze Caipirinha barset van Leopold Vienna heb je meteen alles bij de hand: twee glazen, een barmaatje, rietjes en een stamper. € 39,99.

Voor elke cocktail het juiste glas 10

Gincocktails

Voor elke cocktail het juiste glas 12

Gin tonic is hot, maar je kunt nog meer cocktails maken op basis van gin, zoals deze bubbels met gin en rozen, perfect voor de zomer. Je kiest er dan best een mooi open cocktailglas op een hoge steel voor uit. Deze L.S.A. Gin Cocktailglazen komen in een set van twee, € 35,95.

Voor elke cocktail het juiste glas 11

Punch

Alcoholvrije fruitpunch

Alcoholvrije drankjes worden steeds populairder. Je kunt dus gerust ook een alcoholvrije fruitpunch serveren op je cocktailfeestje. Helemaal tof én decoratief wordt het als je die uit een glazen punchkom schept. Deze punch set van Leonardo bevat een punchkom, 2 punchkopjes en een bijpassende lepel. Ook geschikt voor sangria, trouwens! € 106,84.

Voor elke cocktail het juiste glas 3

Save

Save

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen