Meest recente artikelen

Cocktails mooi serveren: onze tips en tricks

Want het oog wil ook wat

Cocktails mooi serveren: onze tips en tricks Artikel

Als je op een terrasje een cocktail bestelt, dan weet je al dat er iets moois komt. Hoe doe je dat thuis, zo'n cocktail mooi serveren?

1 Kies het juiste glas

Een cocktail geserveerd in een simpel wijnglas of limonadeglas zal even lekker zijn, maar de ervaring is niet dezelfde. Bij elke cocktail hoort het juiste glas. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij stelden voor jou een handig lijstje op.

Ook leuke rietjes horen erbij. Plastic wegwerprietjes worden niet meer verkocht, maar je vindt ook heel mooie herbruikbare rietjes in de winkel.

2 Kies de juiste afwerking

Cocktails mooi serveren is een kunst. Net als bij een gerecht kunnen de kleinste details veel doen voor hoe jouw cocktail eruitziet. Een takje groen, wat fruit (of zelfs groenten), een eetbaar bloemetje

3 Zeg niet zomaar ijs

Voor de ene cocktail heb je gewone ijsblokjes nodig, voor de andere crushed ice en voor nog een andere liefst een grote ijsbol of grote ijsblokjes. Die hebben elk hun eigen functie (grote ijsblokjes of -bollen houden je drankje bijvoorbeeld superlang koud). Pas dus niet zomaar het recept aan.

Je kunt je ijsblokjes ook versieren door er kruiden, specerijen, fruit of eetbare bloemen in te verwerken.

4 Of ga voor 100% spektakel

Serveer je zomercocktail in een watermeloen met kraantje. Schep punch in uitgeholde appeltjes in plaats van glaasjes. Werk een simpele champagnecocktail af met suikerspin. Ga aan de slag met droogijs.  Kortom, zorg ervoor dat je oh's en ah's scoort.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen