• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Soep met gepofte prei en bier

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak de soep enkele dagen op voorhand. Warm de soep voor het serveren weer op samen met de room, maar laat ze niet koken. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de prei en snij de steelaanzet weg. Leg op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 30 tot 35 minuten in de oven. Haal uit de oven, haal de buitenste bladeren weg en snij de rest in stukken. Bewaar de buitenste bladeren voor afwerking.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en de knoflook zacht. Blus met 200 milliliter bier en laat alles even inkoken. Voeg de stukken gepofte prei en de kippenbouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Mix fijn en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Werk af met een beetje extra bierschuim en blauwe kaas naar smaak. Leg er nog het buitenste blad van de prei in.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de prei en snij de steelaanzet weg. Leg op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 30 tot 35 minuten in de oven. Haal uit de oven, haal de buitenste bladeren weg en snij de rest in stukken. Bewaar de buitenste bladeren voor afwerking.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en de knoflook zacht. Blus met 200 milliliter bier en laat alles even inkoken. Voeg de stukken gepofte prei en de kippenbouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Mix fijn en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Werk af met een beetje extra bierschuim en blauwe kaas naar smaak. Leg er nog het buitenste blad van de prei in.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.