Recept

Erwtensoep met groentechips

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Winters warm

bereiding
  1. 1

    Laat de erwten 24 uur weken in water.

  2. 2

    Schil de aardappelen, wortelen en knolselder. Snij ze in blokjes.

  3. 3

    Pel en snipper de ui. Fruit hem glazig in de olie. Voeg de rest van de groenten toe en schep om. Voeg de uitgelekte spliterwten toe en overgiet met de bouillon. Dek af, breng aan de kook en laat 1 à 1.30 uur sudderen.

  4. 4

    Mix de soep fijn: is ze te dik, voeg dan wat extra bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de soep over kommetjes en werk af met peterselie en wat groentechips.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!