Recept

Witloofsoep met zoete aardappelrösti

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snipper de sjalotten, schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Snij de witloofstronken in reepjes.

  2. 2

    Smelt een klont boter in een diepe pan en bak alle groenten al omscheppend enkele minuten. Zet het vuur lager en laat 15 minuten zachtjes bakken.

  3. 3

    Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat tien minuten sudderen. Mix de soep glad en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de room en de tijmblaadjes door.

  4. 4

    Schil de zoete aardappel en rasp fijn. Snipper de ui en voeg bij de geraspte aardappel. Knijp al het vocht eruit. Voeg het ei toe en de bloem en meng goed. Kruid met peper en zout. 

  5. 5

    Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Verdeel hoopjes van de zoete aardappel in de pan en druk ze plat met de bolle kant van een lepel. Bak de rösti in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin.

  6. 6

    Verdeel de soep over borden. Druppel er wat olijfolie over en garneer met een takje tijm. Geef er de rösti bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloofsoep met zoete aardappelrösti

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!