Recept

Tomatensoep met parmezaanchips, zure room en verse basilicum


  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. 
Leg de parmezaan in kleine hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw ze een beetje plat en laat ze 6 tot 8 minuten bakken in de oven. Neem uit de oven, trek de chips met het papier van de plaat en laat de chips hierop afkoelen en hard worden.

  2. 2

    Snij de tomaten kruiselings in. 
Dompel ze enkele onder in kokend water en laat ze vervolgens schrikken in koud water. Pel ze, deel ze in vieren, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in stukken. 

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Stoof ze samen glazig in een hete kookpan met 2 el olie. Meng de tomaten erdoorheen en giet de bouillon en het sinaasappelsap erbij. 

  4. 4

    Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten rustig sudderen. Mix de soep en haal ze eventueel door een zeef. Doe de soep weer in de kookpan en roer er 4 kl zure room doorheen. Laat niet meer koken en breng op smaak met suiker, 2 el citroensap, peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de soep over kommetjes. Meng de rest van de zure room met de rest van het citroensap. Druppel de rest van de olijfolie over de soep en werk af met de parmezaanchips en het basilicum. Maal er wat peper overheen en serveer.



Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomatensoep met parmezaanchips, zure room en verse basilicum


Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!