Recept

Tomatensoepje met sneeuw en een hertenkrokantje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De soep kun je tot een dag op voorhand maken. Let op met tomatensoep dat je ze zeker koel genoeg bewaart, anders zal ze snel zuur worden. Je kunt ze eventueel ook enkele weken op voorhand maken
en invriezen. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui. Spoel de prei en snij ’m in ringen. Schil de aardappel en snij ’m in stukjes. Bind de tijm, de rozemarijn en het laurierblad samen met keukentouw. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en prei zacht. Voeg de tomaten, de aardappel, de kippenbouillon en het kruidentuiltje toe en laat 30 minuten zachtjes koken.

  2. 2

    Klop de slagroom goed stijf en kruid met peper en zout. Spuit kleine bolletjes van de room op een bakpapier op een bord. Zet in de koelkast tot serveren.

  3. 3

    Duw met de koekjesvorm hertjes uit het brood, besprenkel met olijfolie en bak ze 5 à 8 minuten in de oven tot ze krokant zijn.

  4. 4

    Verwijder het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep fijn. Kruid met peper en zout. Serveer de soep met de krokante hertjes en schep kleine bolletjes slagroom op de soep. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!