• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Homemade groentechips

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Spoel de zoete aardappelen en de pastinaak Snij de groenten met een mandoline in flinterdunne plakjes van ongeveer 1 mm. Doe de groenten in een schaal en bestrooi ze met flink wat zout. Laat 20 minuten staan, zodat het overtollige vocht vrijkomt.

  3. 3

    Spoel de groenten zorgvuldig en dep de plakjes goed droog met keukenpapier. Bekleed een bakplaat of ovenschaal met een vel bakpapier en schik de plakjes zoete aardappel en pastinaak erop. Bestrijk de plakjes lichtjes met olijfolie. Bak ze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de chips lekker knapperig zijn. Laat de chips goed afkoelen op een vel keukenpapier.

  4. 4

    Bestrooi eventueel met wat grof zeezout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Spoel de zoete aardappelen en de pastinaak Snij de groenten met een mandoline in flinterdunne plakjes van ongeveer 1 mm. Doe de groenten in een schaal en bestrooi ze met flink wat zout. Laat 20 minuten staan, zodat het overtollige vocht vrijkomt.

  3. 3

    Spoel de groenten zorgvuldig en dep de plakjes goed droog met keukenpapier. Bekleed een bakplaat of ovenschaal met een vel bakpapier en schik de plakjes zoete aardappel en pastinaak erop. Bestrijk de plakjes lichtjes met olijfolie. Bak ze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de chips lekker knapperig zijn. Laat de chips goed afkoelen op een vel keukenpapier.

  4. 4

    Bestrooi eventueel met wat grof zeezout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.