Recept

Pittige linzen-tomatensoep met gebakken scampi en citroenroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijke soep die je in 30 minuten op tafel zet. 

bereiding
  1. 1

    Schil de wortelen en snij in blokjes. Spoel de linzen goed en laat uitlekken, houd ze apart. Pel en snipper de ui en de knoflook en fruit ze in een diepe pan in olijfolie.

  2. 2

    Voeg de wortelen, het laurierblaadje, tomatenpuree en harissa toe en schep goed om. Doe er de linzen en de tomatenblokjes bij en overgiet met de groentebouillon. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.

  3. 3

    Mix de soep glad en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden, werk af met de topping.

Voor de topping
  1. 1

    Pel de scampi's, maak ze schoon en bak ze in olijfolie goudbruin. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Klop de room lichtjes op en voeg het citroensap toe.

  3. 3

    Leg in elk bord 2 scampi's, lepel er wat citroenroom over en garneer met extra citroenrasp en telkens 1 el gehakte bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pittige linzen-tomatensoep met gebakken scampi en citroenroom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!