Gratin dauphinois met vis en prei
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gratin dauphinois met vis en prei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een luxueuze gratin met schelvis. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Wrijf een grote ovenschaal in met het opengesneden knoflookteentje. Vet de schaal in met boter. Snij de prei in dunne ringetjes en leg ze rauw op de bodem van de schaal. Leg er de schelvisfilet op.

  2. 2

    Snij de geschilde aardappelen in dunne plakjes en leg ze dakpansgewijs op de vis.

  3. 3

    Meng de room en de melk door elkaar, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel het mengsel over de ovenschotel, werk af met de gemalen kaas en tijm. Laat het gerecht gedurende 35 minuten in de oven goudbruin en gaar worden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Wrijf een grote ovenschaal in met het opengesneden knoflookteentje. Vet de schaal in met boter. Snij de prei in dunne ringetjes en leg ze rauw op de bodem van de schaal. Leg er de schelvisfilet op.

  2. 2

    Snij de geschilde aardappelen in dunne plakjes en leg ze dakpansgewijs op de vis.

  3. 3

    Meng de room en de melk door elkaar, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel het mengsel over de ovenschotel, werk af met de gemalen kaas en tijm. Laat het gerecht gedurende 35 minuten in de oven goudbruin en gaar worden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.