Recept

Tartiflette met seizoensvis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: "Gebruik een mandoline om de aardappelen in dunne plakjes te snijden. Neem voor deze ovenschotel een vaste witte vis die je gemakkelijk in blokjes of plakjes kunt snijden. Seizoensvis is altijd een budgetvriendelijke keuze."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Pel de sjalotten en snij ze in de lengte in fijne repen. Spoel de selder en snij hem in heel fijne boogjes. Snij de reblochon met de korst in fijne plakjes. Snij de vis in plakjes of blokjes.

  2. 2

    Fruit de sjalot en de selder in een pan met een beetje olijfolie en boter. Laat ze 10 minuten op een zacht vuur lichtjes kleuren, roer regelmatig om. Voeg de wijn en de room toe, roer om en laat even inkoken. Bind de saus met het opgeloste maïszetmeel.

  3. 3

    Leg dakpansgewijs een laagje aardappelen op de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg hierop wat van de visfilet en lepel er al wat saus over. Leg hierop de helft van de reblochonplakjes. Herhaal de laagjes aardappel, vis, saus en reblochon. Leg enkele vlokjes boter op de bovenste laag reblochon. Snij de gerookte zalm in fijne repen en leg ze op de kaas. Gaar de tartiflette 35 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak intussen de salade. Spoel en droog de eikenbladsla. Scheur de sla in stukken. Pel de rode ui en snij hem in fijne ringen. Meng de sla met de uiringen. Maak een vinaigrette van de maïsolie, de mosterd en de wittewijnazijn. Voeg de bieslook toe aan de dressing en kruid hem met peper en zout. Giet de dressing op het laatste moment over de salade. Serveer de tartiflette met de salade. Lekker met zuurdesembrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tartiflette met seizoensvis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!