Visgratin met garnalen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Visgratin met garnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een korstje van puree

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen, kook ze gaar en pureer ze met de melk, kaas en boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Spoel de prei en snij in ringen. Schil de wortelen en snij in plakjes. Pel en hak de knoflook.

  3. 3

    Fruit de knoflook glazig in olie. Voeg de prei en wortelen toe en bak even mee. Schep er de bloem door en laat even sudderen.

  4. 4

    Blus de groenten al roerend met de wijn en de fond. Voeg de room, vis en garnalen toe. Kruid met peper en zout en laat 10 minuten zachtjes pocheren.

  5. 5

    Roer de peterselie door de visragout en breng op smaak met peper en zout. Schep alles in een ovenschaal en dek af met een laag puree. Zet de gratin 40 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen, kook ze gaar en pureer ze met de melk, kaas en boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  2. 2

    Spoel de prei en snij in ringen. Schil de wortelen en snij in plakjes. Pel en hak de knoflook.

  3. 3

    Fruit de knoflook glazig in olie. Voeg de prei en wortelen toe en bak even mee. Schep er de bloem door en laat even sudderen.

  4. 4

    Blus de groenten al roerend met de wijn en de fond. Voeg de room, vis en garnalen toe. Kruid met peper en zout en laat 10 minuten zachtjes pocheren.

  5. 5

    Roer de peterselie door de visragout en breng op smaak met peper en zout. Schep alles in een ovenschaal en dek af met een laag puree. Zet de gratin 40 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.