Recept

Roodbaarsfilet uit de oven met een krokante kaaskorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker recept om roodbaarsfilet klaar te maken in de oven, voor een krokante kaaskorst. Roodbaars is een verrassend veelzijdige vis: hij is lekker gebakken op het vel, maar ook in deze ovenschotel. Puur comfortfood!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui en de knoflook en fruit ze glazig in olijfolie. Voeg de krieltjes toe en roerbak 2 minuten.

  2. 2

    Maak de paprika schoon en snij hem in reepjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Borstel de champignons schoon en snij ze in partjes. Voeg de groenten en de gedroogde specerijen toe aan de krieltjes en roerbak alles 5 minuten op een hoog vuur. Zet het deksel op de pan en laat nog 8 minuten op een zacht vuur verder bakken.

  3. 3

    Bestuif de groenten met de bloem en bak nog 1 minuut verder. Meng de room onder de visbouillon. Giet het mengsel al roerend in de pan. Voeg de tijm toe en breng de saus aan de kook zodat ze indikt.

  4. 4

    Snij de mozzarella in plakjes. Schep de groenten en de saus in een ovenschaal. Kruid de visfilets met peper en zout en leg ze tussen de groenten. Verdeel er de mozzarella en de geraspte kaas over. Gaar de ovenschotel 15 minuten in de oven. Zet de laatste 5 minuten de ovengrill aan zodat de kaas mooi goudbruin en krokant wordt. Werk af met de extra verse tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Roodbaarsfilet uit de oven met een krokante kaaskorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!