Recept

Ovenschotel met vis, tomaat en venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze ovenschotel is lekker met brood, pasta, couscous...

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Maak de venkelknollen schoon en snij ze in partjes. Hou het groen bij voor de afwerking. Leg de partjes venkel in een ovenschaal en besprenkel ze met de witte wijn en wat olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Bak ze 25 minuten in de oven of tot de venkel beetgaar en goudbruin is.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en de knoflook 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes, de tijm en de laurier toe en kruid ze met peper en zout. Laat op een zacht vuur 25 minuten stoven.

  3. 3

    Meng het paneermeel met de parmezaan. Giet de tomatensaus bij de zachte venkel, leg er de stukken vis op en bestrooi ze met het paneermeel. Sprenkel er wat olijfolie over. Bak de vis 8 minuten in de oven op grillstand. Werk de schotel af met het venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenschotel met vis, tomaat en venkel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!