Recept

Ovenschotel met griet, pasta en een krokante kruidenkorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: “Ovenschotels zijn altijd een goed idee als je met een grote groep bent. Zo’n schotel heeft twee grote voordelen: je kunt ze ruim op voorhand maken waardoor je stressvrij aan je kerstavond kunt beginnen én alles kan in één schotel op tafel, dus geen gedoe om borden warm te houden.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de risoni gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de sjalot en snipper ze fijn. Maak de venkel en de boontjes schoon en snij ze in heel kleine blokjes. Spoel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in even grote stukjes als de venkel en de boontjes.

  2. 2

    Fruit de sjalot en de venkel aan in wat olijfolie. Voeg dan de boontjes toe en roerbak even verder. Blus met de witte wijn en voeg de tomaten en de mascarpone toe. Breng de saus op smaak met peper, zout en cayennepeper. Meng de risoni door de groentesaus.

  3. 3

    Meng de gehakte kruiden met de panko en wat olijfolie tot een crumble en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de risoni over een ingevette ovenschotel, leg er de rauwe visfilets bovenop. Verdeel eerst de mozzarella in stukken over de ovenschotel en strooi de crumble op de plaatsen waar geen mozzarella is. Laat de schotel 20 minuten garen in de oven.

  5. 5

    Je kunt deze ovenschotel op voorhand maken. Als je ze volledig in de koelkast hebt laten afkoelen, moet je ze langer in de oven opwarmen. Reken dan op 35 à 40 minuten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenschotel met griet, pasta en een krokante kruidenkorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!