Pollak met een dille-roomsausje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pollak met een dille-roomsausje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Knapperig gebakken met een lekker korstje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij 3 sjalotten in partjes. 

    Hak een half bosje dille fijn. 

  2. 2

    Smelt 30 g boter in een pan en bak er de sjalotten in. Doe er 4 stukken van 180 g pollakfilet bij en bak de vis krokant gedurende 2 minuten aan de ene kant en 2 minuten aan de andere kant. Kruid met peper en zout. Indien het dikke filets zijn, zet je het vuur zachter en laat je ze nog 2 minuten verder garen. 

  3. 3

    Verhit 1 dl visfond en 1 dl droge witte wijn in een pannetje, en laat even inkoken.

  4. 4

    Voeg er 1 dl room bij en de gehakte dille. Breng op smaak met peper en zout. Los eventueel 1 kl maïzena op in water en voeg bij de saus. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij 3 sjalotten in partjes. 

    Hak een half bosje dille fijn. 

  2. 2

    Smelt 30 g boter in een pan en bak er de sjalotten in. Doe er 4 stukken van 180 g pollakfilet bij en bak de vis krokant gedurende 2 minuten aan de ene kant en 2 minuten aan de andere kant. Kruid met peper en zout. Indien het dikke filets zijn, zet je het vuur zachter en laat je ze nog 2 minuten verder garen. 

  3. 3

    Verhit 1 dl visfond en 1 dl droge witte wijn in een pannetje, en laat even inkoken.

  4. 4

    Voeg er 1 dl room bij en de gehakte dille. Breng op smaak met peper en zout. Los eventueel 1 kl maïzena op in water en voeg bij de saus. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.