Pollak met een dille-roomsausje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pollak met een dille-roomsausje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Knapperig gebakken met een lekker korstje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij 3 sjalotten in partjes. 

    Hak een half bosje dille fijn. 

  2. 2

    Smelt 30 g boter in een pan en bak er de sjalotten in. Doe er 4 stukken van 180 g pollakfilet bij en bak de vis krokant gedurende 2 minuten aan de ene kant en 2 minuten aan de andere kant. Kruid met peper en zout. Indien het dikke filets zijn, zet je het vuur zachter en laat je ze nog 2 minuten verder garen. 

  3. 3

    Verhit 1 dl visfond en 1 dl droge witte wijn in een pannetje, en laat even inkoken.

  4. 4

    Voeg er 1 dl room bij en de gehakte dille. Breng op smaak met peper en zout. Los eventueel 1 kl maïzena op in water en voeg bij de saus. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij 3 sjalotten in partjes. 

    Hak een half bosje dille fijn. 

  2. 2

    Smelt 30 g boter in een pan en bak er de sjalotten in. Doe er 4 stukken van 180 g pollakfilet bij en bak de vis krokant gedurende 2 minuten aan de ene kant en 2 minuten aan de andere kant. Kruid met peper en zout. Indien het dikke filets zijn, zet je het vuur zachter en laat je ze nog 2 minuten verder garen. 

  3. 3

    Verhit 1 dl visfond en 1 dl droge witte wijn in een pannetje, en laat even inkoken.

  4. 4

    Voeg er 1 dl room bij en de gehakte dille. Breng op smaak met peper en zout. Los eventueel 1 kl maïzena op in water en voeg bij de saus. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!