Recept

In de oven gebakken sliptong met prei, citroensaus en polentafrietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Slechts 425 kcal per portie!

bereiding
  1. 1

    Breng de kippenbouillon aan de kook. Roer er geleidelijk de polenta door. Laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen. Stort alles in een ingevette ovenschaal, strijk glad en laat afgedekt afkoelen in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de polenta in dikke frieten. Bedruppel met olijfolie. Strooi er de tijm over en rooster de frietjes in 45 minuten krokant in de oven. Schep regelmatig om.

  3. 3

    Spoel de tongen onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. Leg ze in een ingevette ovenschaal en bedruppel met olie. Kruid met peper en zout. Gaar de vis 10 minuten mee in de oven.

  4. 4

    Maak de prei schoon en snij 'm in stukken van 3 cm. Halveer ze in de lengte. Verhit wat boter in een pan en bak de prei beetgaar. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Maak de saus. Breng 50 ml water aan de kook met het bouillonblokje, de room en het citroensap. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Klop de eidooiers los. Haal de saus van het vuur en roer er de eidooiers door.

  6. 6

    Verdeel de prei en de vis over de borden en lepel wat saus op de vis. Werk af met de shiso. Serveer met de polentafrietjes en bestrooi die nog met wat zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

In de oven gebakken sliptong met prei, citroensaus en polentafrietjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!