Recept

Witte vis met avocado en rode ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: kies voor vis in het seizoen. In de lente en zomer is dat koolvis, schelvis, kabeljauw en zeebaars. Deze stukken vaste witte vis zijn ideaal zijn om te grillen, te stomen in een papillot of te bakken in de oven.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschotel in met olijfolie. Leg er de stukken vis in en kruid ze met peper, zout en gerookt paprikapoeder. Sprenkel er olijfolie over en gaar de vis 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Pers het sap van 1 limoen uit. Snij de andere limoen in partjes voor de afwerking. Hak de koriander fijn. Snij de chilipeper, zonder de zaadjes, in ringetjes. Pel en pers de knoflook. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Plet het fijn en meng er het limoensap, de koriander, de knoflook en de chili onder. Kruid het mengsel met peper en zout.

  3. 3

    Pel en snipper de rode ui. Haal de vis uit de oven en leg hem op de borden. Lepel de geplette avocado over de stukken vis. Strooi er de rode ui over en werk de vis af met de extra koriander en een partje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witte vis met avocado en rode ui

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!