Recept

Gegrilde tarbot met paprikagazpacho en geroosterde kerstomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gegrilde tarbot met paprikagazpacho en geroosterde kerstomaatjes. Een lekker gerechtje met lokale vis uit onze Noordzee! 

Tip: Aan het einde van het toeristische seizoen aan de kust daalt de prijs van duurdere vissoorten, waaronder tarbot. Hét moment dus om deze vis eens klaar te maken. Ook het wildseizoen is zo’n buitenkansje: dan serveren restaurants wildmenu’s en kopen zij minder vis aan. Ook dan zakt tarbot dus in prijs.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de kerstomaten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met grof zeezout en zwarte peper en besprenkel ze met olijfolie. Gaar ze 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak ondertussen de gazpacho. Pel de ui. Schil de komkommer en snij ‘m samen met de ui en de paprika’s in kleine blokjes. Snij het brood in blokjes. Doe alles in de blender. Voeg 2 à 3 eetlepels wittewijnazijn toe en kruid met peper, zout en cayennepeper. Vul aan met ijskoud water en mix fijn. Zet koel.

  3. 3

    Wrijf de tarbotfilets royaal in met olijfolie. Verhit een (grill)pan en bak er de vis in.

  4. 4

    Giet de gazpacho in kommetjes. Leg er de tarbot in en verdeel er de kerstomaten en een takje dragon over. Kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde tarbot met paprikagazpacho en geroosterde kerstomaatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!