Meest recente artikelen

5 weetjes over pompoen

Dé herfstgroente bij uitstek

5 weetjes over pompoen Artikel

Pompoenen en de herfst, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Mooi als versiering en heerlijk in een gerecht. Wij delen 5 interessante weetjes over pompoen.

1. Wanneer kan je een pompoen kopen?

Pompoenen worden in de herfst geoogst en kunnen een aantal maanden bewaard worden. Let erop dat aan de pompoen nog een kort gedroogd steeltje zit, anders zal hij minder lang houdbaar zijn. Een rijpe pompoen moet goed hard zijn en hol klinken.

2. Hoe bewaar je een pompoen?

Bewaar pompoenen op een koele, droge plek. Een kelder is ideaal. Aangesneden exemplaren kun je inpakken in plasticfolie en enkele dagen in de koelkast bewaren. Wist je trouwens al dat je een pompoen ook kunt invriezen?

3. Hoe maak je een pompoen schoon?

Een pompoen schillen hoeft niet. Wil je dat toch doen, dan snij je de pompoen best eerst in parten, dat werkt handiger. Stukken pompoen kun je ook eerst roosteren of koken, en dan het vruchtvlees uit de schil scheppen.

4. Welke bereidingen kan ik maken met pompoen?

Pompoenvruchtvlees is stevig en heeft een volle, soms zoete smaak. Enkele lekkere gerechten met pompoen.

Ook de pitten van de pompoen zijn een lekkernij. Rooster ze en je hebt een lekkere snack. Op zoek naar meer pompoenrecepten? Hier verzamelden we onze 100 absolute toppers.

5. Pompoen en Halloween?

De traditie om Halloween te vieren met uitgeholde pompoenen en verkleedpartijen, is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Niet zo vreemd als je weet dat de pompoen daar zijn oorsprong kent. De uitgeholde pompoenen worden verlicht en ‘jack-o’-lanterns’ genoemd. Ze zijn intussen zo populair dat ze niet meer weg te denken zijn uit het straatbeeld in het najaar.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen