Pompoentaart
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pompoentaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Boordevol lekkers

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel en droog de spinazie. Blancheer ‘m kort in lichtgezouten water, laat schrikken in ijskoud water en uitlekken. Hak grof en druk er het vocht wat uit.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Fruit ze samen in olijfolie. Doe er de pompoen bij en stoof even mee. Blus met de bouillon en laat 5 minuten garen.

  3. 3

    Doe er de spinazie en de feta bij. Kruid met peper, zout en komijn.

  4. 4

    Beboter een springvorm. Leg er een vel filodeeg in en bestrijk met gesmolten boter. Leg zo 4 vellen deeg op elkaar, telkens bestreken met boter.

  5. 5

    Verdeel de sesamzaadjes over de bodem en schep er de vulling in. Bedek met de rest van het deeg, dat je weer met boter bestrijkt. Bestrooi met de maanzaadjes en zet 45 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel en droog de spinazie. Blancheer ‘m kort in lichtgezouten water, laat schrikken in ijskoud water en uitlekken. Hak grof en druk er het vocht wat uit.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Fruit ze samen in olijfolie. Doe er de pompoen bij en stoof even mee. Blus met de bouillon en laat 5 minuten garen.

  3. 3

    Doe er de spinazie en de feta bij. Kruid met peper, zout en komijn.

  4. 4

    Beboter een springvorm. Leg er een vel filodeeg in en bestrijk met gesmolten boter. Leg zo 4 vellen deeg op elkaar, telkens bestreken met boter.

  5. 5

    Verdeel de sesamzaadjes over de bodem en schep er de vulling in. Bedek met de rest van het deeg, dat je weer met boter bestrijkt. Bestrooi met de maanzaadjes en zet 45 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.