Meest recente artikelen

Pompoenpitten: deze lekkere dingen maak je ermee!

Een heerlijk gezond snoepje

Pompoenpitten: deze lekkere dingen maak je ermee! Artikel

Gooi pompoenpitten niet zomaar weg, want je kunt er nog zoveel lekkers mee maken. Pesto bijvoorbeeld, of tapenade. De pitten die je niet gebruikt, zaai je volgend jaar gewoon in je tuin.

Geroosterde pompoenpitten

  • Spoel de pompoenpitten.
  • Kook ze 20 minuten in water met zout. Laat ze uitlekken en meng met olijfolie en kruiden naar smaak. Komijnpoeder, korianderpoeder en cayennepeper zijn een prima combinatie!
  • Verdeel de pitten over een bakplaat en bak ze 25 minuten in de oven op 200°C. Keer regelmatig om en hou goed in de gaten zodat ze niet verbranden.

Kruidige pitten

  • Meng pompoenpitten met wat gebakken uitjes, knoflook, cayennepeper, komijnpoeder en korianderpoeder. Lekker op een slaatje.

Spicy pitten

  • Meng 50 g gepelde en geroosterde pompoenpitten met 1 gesnipperd en gedroogd rood chilipepertje, 2 takjes gesnipperde jonge rozemarijn, 1 geperst teentje knoflook en een flinke scheut extra vierge olijfolie. Serveer met extra salie.

Boerenkoolpesto

  • Doe 100 g boerenkool (of verse spinazie in het seizoen), 1 teentje geperste knoflook, 50 g geraspte parmezaan, 50 g gepelde geroosterde pompoenpitten en 100 ml extra vierge olijfolie in de keukenmachine.
  • Mix tot een smeuïge pesto.

Wist je dat je van bijna álles pesto kunt maken? Deze recepten bewijzen het.

Grove tapenade

  • Meng 50 g gepelde en geroosterde pompoenpitten, 4 kleine artisjokharten (op olie), een handvol mooie groene of paarse olijven, een handvol groene kruiden en 1 teentje knoflook en hak grof.
  • Meng met een scheutje olijfolie en appelazijn.

Meer recepten met tapenade ontdek je hier.

Healthy bars

  • Maal 40 g gepelde geroosterde pompoenpitten, 50 g walnoten, 150 g gedroogde pistachenoten, 35 g ontpitte medjooldadels, 25 g cranberries, 1 el geraspte citroenschil, 1 el kokosolie en 1 mespunt zout in de keukenmachine tot een grof mengsel.
  • Druk het mengsel in een met bakpapier bekleed bakblik en zet 2 uur in de koelkast.
  • Snij in 10 repen.

Meer inspiratie nodig voor gezonde snacks? Kijk hier eens.

Uit eigen tuin

  • Laat de pitten drogen op keukenpapier, bewaar ze en zaai ze half mei om zelf pompoen te kweken.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen