Recept

Merguez met pestopatatjes en spinaziesalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Merguez laten bij het bakken pikante olie vrij. Lekker om groenten in te marineren voor het grillen 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de pesto. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Mix de pitten met het basilicum, de gepelde knoflook en de parmezaan fijn in de blender. Voeg olijfolie toe tot je een smeuïge pesto krijgt. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  2. 2

    Boen de krieltjes schoon en halveer eventuele grote exemplaren. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en meng er 2 eetlepels van de pesto onder. Bak de patatjes 35 minuten in de oven tot ze gaar, krokant en goudbruin zijn.

  3. 3

    Maak de salade. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Verhit een grillpan op hoog vuur. Maak de groene asperges schoon en snij in schuine stukken. Gril ze in enkele minuten krokant in de grillpan, kruid met grof zeezout en peper van de molen. Doe de spinazie en de asperges in een kom en bestrooi met de amandelschilfers.

  4. 4

    Gril de merguez op de barbecue of bak ze in een beetje olijfolie in de pan. Neem de patatjes uit de oven, besprenkel ze met citroensap naar smaak. Serveer de worstjes met de pestopatatjes en de spinaziesalade en zet het potje pesto erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!