Recept

Pastinaakpuree met witloof, peer, feta en hazelnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Ben je geen fan van gebraiseerd witloof? Vervang het door gestoofde preiwitten. Je kunt hier ook makkelijk vlees aan toevoegen door het witloof of de preiwitten te omwikkelen met bacon of pancetta.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de pastinaken en snij in blokjes. Pel en snipper de sjalot. Verhit olijfolie in een pan en stoof er de sjalot en de pastinaakblokjes in aan. Blus met een bodempje water en rist er de tijm bij. Laat 15 minuten op een zacht vuur stoven tot de pastinaak gaar is. Pureer de pastinaak met een scheutje olijfolie en de mosterd en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Maak het witloof schoon, halveer de stronkjes en kruid met peper en zout. Smelt een beetje boter in de pan en leg er het witloof in. Bestrooi met de suiker en de sinaasappelschil en het -sap. Laat 10 minuten op een zacht vuur garen.

  3. 3

    Spoel de peren en snij in partjes. Schep de pastinaakpuree in een ovenschaal en leg er afwisselend de stronkjes witloof en de partjes peer op. Meng de hazelnoten met de peterselie en de verbrokkelde feta. Bestrooi het witloof met de fetamix. Gaar 10 minuten in de oven tot de feta bijna begint te smelten en goudbruin is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastinaakpuree met witloof, peer, feta en hazelnoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!