Recept

Pasta met pastinaak, bacon en een preisausje

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Iedereen kent courgetti, maar ook van pastinaak kun je lekkere slierten trekken. Deze pasta is ideaal om mee te nemen naar het werk als lunch. 

 

bereiding
 1. 1

  Snij de preiwitten overlangs doormidden en spoel ze onder stromend water. Snij ze in fijne plakjes. Schil de pastinaken. Snij er met een dunschiller dunne linten van en besprenkel met citroensap.

 2. 2

  Verhit een scheut olijfolie en bak op een laag vuur de prei zacht. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Blus met de witte wijn en laat inkoken. Voeg de kalfsfond toe en laat inkoken tot de helft. Voeg de lightroom toe en laat nog 1 minuut mee opwarmen. Kruid met peper en zout.

 3. 3

  Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de pastinaaklinten en bacon 3 minuten.

 4. 4

  Meng de pasta met de pastinaaklinten en bacon en giet in een microgolfovenbestendige kom. Overgiet met de preisaus, dek af en bewaar in de koelkast. Verwarm vlak voor het serveren 3 tot 4 minuten in de microgolf en werk af met parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta met pastinaak, bacon en een preisausje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!